Comanda telefonica 0722.317.674
COMANDA TELEFONICA (L - V 09 - 16)
0722.317.674

Simbolistica elefantului

In culturile asiatice nu exista o prapastie atat de adanca intre spirit si material, cum se poate regasi in cele occidentale. Astfel, simbolurile religioase sunt o parte vie a tuturor aspectelor culturilor asiatice, iar elefantul, simbol al stabilitatii si al fortei fizice si psihice ocupa un loc important in simbolistica societatilor orientale.

In mitologia indiana sa vorbeste mult despre elefanti zburatori, dar cel mai important elefant este Airavata, un exemplar alb, care l-a purtat pe Indra, Regele Zeilor, ceea ce ii da o importanta, o forta si o semnificatie aparte. Conform legendelor, acest elefant alb s-ar fi nascut din spuma marii, iar datorita culorii asemanatoare cu cea a norilor, este considerat ca fiind un animal aducator de ploaie.

In budism, elefantul reprezinta simbolul fortei psihice. Atunci cand cei care adera la aceasta credinta si pornesc in procesul initiatic, mintea le este considerata salbatica, fiind comparata cu un elefant gri capabil sa scape de sub control si sa distruga tot ce ii iese in cale. Pe masura ce procesul de invatare avanseaza, iar omul invata sa-si imblanzeasca mintea, atunci primeste simbolul elefantului alb, semn al puterii si al controlului, al fortei care poate fi folosita doar la nevoie si canalizata catre elementul care o necesita.

Datorita simbolisticii puternice a elefantului, elementul a fost adoptat si in crearea de bijuterii de argint, astfel incat acest simbol sa poata fie purtat de catre oricine tinde spre forta psihica, fizica si spre stabilitatea pe care acesta le inspira.

This entry was posted in Online Bijoux and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Simbolistica elefantului

  1. Juliana says:

    Elefantul – mai simbolizeaza putere, regalitate, demnitate, rabdare, intelepciune, longevitate si fericire si este desigur si un simbol al norocului.
    Prin viata sa lunga, simbolizeaza longevitatea si memoria -„elefantul nu uita niciodata”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2015 Onlinebijoux | Toate drepturile rezervate | made by DOW MEDIA
ANPC